Mobilisering: Innlandsoppdrett

Fra slutten av 2014 og gjennom 2015 kjørte Klosser Innovasjon AS et mobiliseringsprosjekt parallelt med avlsprosjektet Arctic Red, for å rekruttere og stimulere potensielle interessenter til å starte røyeoppdrett i innlandet. Røyenæringa trenger et løft i Norge, og på mange steder i innlandet ligger forholdene svært godt til rette for landbasert oppdrett. Gjennom prosjektet ble det arrangert informasjonsmøter som tok for seg de ulike delene av røyeproduksjon;- som biologi, anleggstype, produkter og markedsføring, samt gitt privat oppfølging av plan og forretningsidé for de som ønsket det. Året ble avsluttet med en studietur til Island, der vi fikk se på 3 ulike røyeanlegg, og høre på foredrag om det islandske røyeavlsprogrammet og landets røyeproduksjon (takk til Matís og Hòlar University College).

I 2016 og 2017 fikk Klosser Innovasjon ny bevilgning fra Hedmark Fylkeskommune, og mobiliseringsprosjektet vil forsette. Her vil vi fremdeles fokusere på mer personlig oppfølging av de som har lyst å starte røyeproduksjon, og sørge for at de kommer igang med planleggingen, og vet hvilke skritt som må tas først. Flere avkvakonsulenter driver nå med skissering og kostnadsberegning rundt et småskala-anlegg som kan brukes som utgangspunkt for aktører som vil starte med røyeoppdrett.

Har du lyst å starte røyeoppdrett i innlandet? Fikk du ikke med deg fjordårets møter? Kontakt oss likevel, så får du også hjelp 🙂

Kontaktpersoner: Se under Kontaktfanen

20160114_125331

Siden ble sist oppdatert: 8. oktober 2019 - 16:00;