Røye som oppdrettsfisk

Under konstruksjon. Mer informasjon følger

 

Kjøttkvalitet:

Som den luksusfisken røya er ,så har den superb kjøttkvalitet. Kjøttet er rødt, har korte fibre, lite fett og delikat smak uten den typiske transmaken som laksefisk har en tendens til å ha. Kjøttet er litt mer fragilt enn laksekjøtt, og må behandles deretter. Det egener seg likevel utrolig godt både som stekt, ovnsbakt, grillet, raket, gravet, røkt og til og med som sushi. I en blindtest utført på landbruksfestivalen Midt i Matfatet i Hamar 2016 fant vi ut at 70% likte røye best både som stekt og i sushi, mot 20% som foretrakk ørret, og kun 10% foretrakk laks. Kokker over hele landet roser røye opp i skyene, og det er synd arten ikke er en mer kjent matfisk enn den er per idag.

Markeder:

Robust:

høyere kartetthet

kaldt vann

gemytt

røkting

Siden ble sist oppdatert: 26. september 2018 - 13:05;